MATUR nUWUN GUSTI

Dikutip dari  dialog Status  Face book  Gesah Coro Using Asli Banyuwangi

Sofyan Osing

Alhamdulillah kulo matur teng Gusti Pangeran kulo….
kadung kulo enget 25 taun kepungkur…
arane urip kari mboten betah…
sekolah hing pati pinter… bondo yo hing ono…
mulih sekolah isin ketemu konco…paling …menyang boom kadung hing nggolet garek kanggo mancing… yo njiret…urang ning ngisor jembatan….
muleh sore di guyu ambi…tukang sol sepatu ning ngarepe gang…he kek Jeling…akeh tah ulihe…enakan mancing nang pasar lek… iwyake kari milih… (hihihi…ambi guyu ngece)

Samsul Hadi Minak Jinggo, Eko Budiyanto and 2 others like this.

Syafii Aja yo gedigu arane wong orep kang..?

Sofyan Osing terimone yo dibalesi ambi ngguyu ngguyu … tapi ati iki nangis hing kewetu…

Sofyan Osing kadung nddeleng kok tukang rentenir uripe enaakk… tukang mabuk kok seneng biso mlaku2 numpak sepidah motor…pegawe dines..kok pdo biso kelenceran…. akhire sun madul nang ibuk isun… jawabe ibuk isun… Gusti Alloh mboten sare… Gusti Alloh mboten sare.. pesene ibuk isun …. teek…mulo ibuk hing biso ninggali bondo… tapi kadung hiro arepe nggolet ilmu… budalo wis… hun ceker cekerno nang kene .. asal hiro niat sekolah..ambi mbrebes mili hun tinggalaken Belambangan… mung ono siji niat… nggolet ilmu lan ridhone Pengeran…pendungone ibuk lan Bapak… arepe budal njaluk dilangkahi koyo mayit… ambi selawatan… tapi niat wis dadi tekad… nggolet ilmu hing pernah sambat… masiho tah dulur ono kang ngedukung…ono hang nyacat… hing nduwe picis…kok nekat kuliah….astagfirulloh.. pirang pirangane taun hing keroso… abang ..ijo …putihe urip wis hun lakoni… pendongane ibuk lan Bapak kebukti nggowo rezeki… mulo hing ono kerjaan enteng picise abot… kerjaan enteng picise enteng… kerjoan abot yo abot picise(akeh)… hang hun karepaken wis keturutan … mulo Gusti Alloh mboten sare… Gusti Alloh mboten sare… sholat wengi… moco Qur’an mari subuh… dulur… kadung riko ngelakoni….Mugi Alloh nyembadani opo baen hang riko angen angen…. maturnuwun hang maringi jempol… kulo ajreh niki dados kesombongan…sepuntene hang katah… mugi saget bagi bagi pengalaman …..

Helmi Rosyadi

Pengalamane isun yo podho kang. dodolan nang pinggire dalan dioprak-oprak ambi satpol PP. jodhok ambi mejo digowo. trus pas hung parani nang kantore Satpol PP, temokno komandane Satpol PP mageh dulur dewe (bojone mbak Linda, anake Pak De Di…byo-mantan Sekab Bwi). Rencanane renovasi Taman Srintanjung gawe PKL digusur akhire isun ambi konco-konco PKL laine nguluruk Kecamatan kanggo negoisasi, alhamdulillah PKL heng digusur mong ditoto… Konco2 PKL yo mageh ketar-ketir mergone, Banyuwangi oleh predikat Kabupaten hang paling kotor dewek sak Jawa Timur (menurute tim penilai Adipura teko pusat). Mugo iki heng didadekno alasan kanggo Pemkab nggusur PKL… Kabar hang apik maneh, proposale Paguyuban PKL Taman Sritanjung hang mari oleh Bmbingan Teknis soko Disperindagkop Propinsi Jawa Timur nang Jember saiki arep dikucuri Rp. 50 juta soko APBD Jawa Timur. Iki bukti hang nyoto pentinge konco-konco berorganisasi.

Sofyan Osing mulo rodho repot masalahe… Taman Sritanjung hang milik penduduk sak Banyuwangi… di hakki ambi sebagian PKL… aju hak penduduk Banyuwangi hang lain nang endhi… mulo susah oleh Golet penguripan… hun milu ndungo… poro PKL oleh pegawean hang luwih apik… dadi sebagai lare Using …isun yo kepingin nyawang Blambangan hang bersih lan beradab….

Helmi Rosyadi Kudune Bupati ngejaki dialog konco2 PKL. Ojo mung pas Pilkada (kampanye) baen. kadung wis dadi ojo lali

Hasan Sentot ‘Hansen’

Bek cerito iki kok sing adoh ambi lakon urip isun yuh…. Cilik urip kedusang-kusang, kahanan laip mergo ono omo kresek ning Banyuwangi. Mangan sego campur jangung lan sawi, mergo regane beras larang. Bapak ambi emak tekad gede, ojok sampek… anak-anake mangan sego bulgur koyo tagan-tagane.
lulus SD pikiran magih mamang, opo biso Bapak bandani isun nerusaken sekolah. Konco-konco podo emuk daftar nang smp lan Tsanawiyah, isun sing duwe kepikiran arep nerusaken, malah enah golek kayu ning kebonan. Isun iling waktu iku digoleki konco sd aran Hariyadi, kebeneran magih dulur. “Kang ayo sekolah Tsanawiyah, isun wis daftar. Sekolahe Negeri Kang, tes mung terimo moco Als Qur’an”. Krungu ajakan mau, isun kesuke langsung budal nang Srono ambi eterne Hariyadi. Bapak masiho sing ngongkon sekolah, taping yo gelem ngeweni picis kanggo daftar sekolah. Ambi nyilih sepeda’e Kakang isun dewek hang wis megawe, sun mancal nang srono hang adohe 8 km. Alhamdulillah ditompo, masio rodok mider mergo saingane konco-2 hang lulusan MI (Madrasyah Ibtida’iyah).See More

March 17 at 6:22am · LikeUnlike 1 personFarid Zamzami likes this.

Farid Zamzami paran artine garek kang Ju?

~ oleh sumono pada 9 Juni 2011.

3 Tanggapan to “MATUR nUWUN GUSTI”

  1. mandar mugo suku blambangan/osing tetep dadi wong blambangan aselai.

    • Ternyata sejak zaman Sunan Giri ( Putra Dewi Sekar Dalu dengan Maulana Iskak) wong Blambangan telah menyebar keseluruh Nusantara. Tulisan Sunan Giri, Putra Blambangan , Paus Nusantara( dalam arti semua raja Islam di Nusantara dan Melayu , hanya Syah apabila mendapat restu Sunan Giri). Tulisan selesai minggu depan. Kesuwun

    • Aaammiiiinnnn

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: