Banyuwangi ,panganan (kuliner) akeh macemeee

Iki jadwal mangan rancangan rabinisun dik Anis

Moleh teko sembahyang subuh ring mesjid Baiturr Rachman, mangan sego rawon lan ngombe susu kambing  ning warunge  Yu Tini  ring lore mesjid (Pekauman).

Jam setengah pitu mangan sego janganan ,jajane ketan ,orog orog,apem, sumping….

Kapan mari sembahyang subuh terus nang boom, mangan sego bodrex ambi kacang untir.

Jam sepuluh ,mangan lontong janganan Bali,utowo rujak soto

Jam rolas (dohor) mangan sego ginjah arum kang panas, iwake jangan kelor lan klentang, ambi pelasan iwak segoro, sambele kang pedes tambah empal , ngombene es man Rasyid.

Waktu Ashar ,mangan rujak kecut, rujak gobet utowo rujak ramonan.

Mari sembahyang Isya ring mesjid Hadi kampung Arab,mangan sego iwake Kaldu, lan sate ngombene temu lawak…

Jam sepuluh bengi mangan tahu lontong

Jam rolas bengi mangan sego tempong……..

Wareg……..yo terus turu…………kari koyo nang surga.

~ oleh sumono pada 21 Juli 2009.

8 Tanggapan to “Banyuwangi ,panganan (kuliner) akeh macemeee”

  1. kadung sego tempong,isun mangan imbuh terus,enjooooh…

  2. Alaaa mak , kari sing enget ambi dulur dulur…..nari kewaregan .

  3. kari kuwat yo wetenge ikau, isine mangan terus yo………

  4. byyeeek kangggg….
    mangan sego tempong jam 12 bengi….
    mane mencreeetttttttt…..

  5. byeek… isun ampe ngelorr yaah moco blog riko. :)))
    kdung isun siji hang kudu ono pas moleh, pelasan lemuru !!!
    isun ng jakarta ampe gemett goleti pelasan lemuru heng ono hang adol yaah…
    naagud nawaaii… :)))

    salam laross jakarta.

    • Kapan lemuru mulo angel ring Jakarta dik…..lan rasane bedo….sebab lemuru/iwak Banyuwangi iku teko Samudra Hindia yang bersih….beda amabi iwak laut jawa….kang polusi lan akeh lumpur…..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: